Ut och spring!

maj 11, 2020 0 av admin

Hallå där läsare.

Corona är här men vi människor är anpassningsbara och det här är något vi kan tackla, vissa bättre än andra så klart men vi kan tackla det.

Vad jag har läst på nätet är coronaviruset en sjukdom som attackerar dina lungor, så vad behöver du träna om inte din lungkapacitet, det gör du genom att flera olika andningsövningar men när blir du mest andfådd? Ju när du är ut och springer så klart, så jag tycker att löpningen kan vara nyckel till ett friskare liv ifrån corona, plus att det du gör är att vara ute själv (eller kanske med en till person). Du behöver därför inte hålla på och riskera att bli smittad som det kan vara för den som tränar inomhus på ett gym exempelvis eller som tränar innebandy. Självklart är all träning bra träning, missförstå inte mig och jag vet att många gym idag erbjuder lösningar för att du som kund ska känna dig trygg och säker och klubbar har viss form av träningar för att personer ska kunna vara med men ändå med säkerhetsåtgärder kring det som händer men jag är övertygad att löpningen är det bästa du kan göra just nu för att både hålla dig i form, frisk och fri från corona eller fri och fri men iallafall med så lite exponering till smittan som möjligt.


Så iväg med er och spring tycker jag. Det här kommer att gynna er hälsa mer och ni kommer att ha en bättre vardag, ni vet att man mår bra av att träna (oavsett träningsformen) men löpning är definitiv en vinnare i den här klassen just nu, plus att vädret är så passande för det. Jag går ut runt 6.30, kommer hem runt 7.30, gör mig i ordning och åker till jobbet och det funkar fint!

Så passa på, utnyttja din tid, du kanske är permitterad, så där har du ännu bättre anledningar till att må bättre genom träningen.

Hej med er!