Mera tips!

november 25, 2019 0 av admin

Hej alla.

Så förra gången var det Johanna som skrev. NU är det jag, Johan. Favorit i repris med andra ord.

Så den här bloggen som ni vet handlar om humle och öl… NOT! Nej, det är ju löpning vi ska snacka om! Det är vår passion, det är vårt liv, det är vad vi är gjorda för! Humle och öl är i och för sig något jag också tycker mycket om i och för sig… Nä, nu till det riktiga.

I förra inlägget pratade Johanna mycket om tips och tricks för att löpningen ska fungera bra, så låt oss fortsätta på samma bana. Jag har lite svårt att veta om du som läser är en van löpare eller om du kanske är en nybörjade men om du är nybörjare är den här bloggen passande!

Så, vi börjar med skorna. Det är tips nr 1.
En mycket viktig del av löpningen är att använda rätt skor. Idag erbjuder stora kedjor möjlighet till att läsa av din kropp, din hållning och hur dina fötter är formade för att du ska få de bästa skor. Ta inte det här för givet, ju bättre skor, ju skönare kommer det att bli.

Att använda rätt kläder. Det är tips nr 2.

Köp kläder som har rätt material, skaffa bra tights, en bra vindjacka men se till att den inte är för varm. Det blir svettig där ute men du vill inte bli FÖR svettig.

Överbelasta inte mer än nödvändigt. Det är tips nr 3.

Är du en nybörjare, se till att du faktisk håller en takt du orkar, överansträng dig inte. I och med att du bygger upp muskler, finns det också en risk för skador, så jag ber dig verkligen, var försiktig med din kropp!

Hellre fler kortare gånger än få gånger i veckan. Det är tips nr 4.

Du ska helst av allt bygga upp en vana, det gör du genom att du faktisk går ut flera kortare sträckor än att du kör järnet en gång i veckan!

Tjao!