Ett inlägg på språng

september 25, 2019 0 av admin

Tjenare, Johan här :).

För att få ihop dagen fick det bli ett morgonpass – och vilken morgon! Kyligt men gott höstväder med några enstaka plusgrader och ingen nederbörd. När jag var yngre hade jag mycket svårt att löpa innan solen gått upp, men nuförtiden är det ganska trevligt. Att ladda batterierna och ta de möjligheter till träning som ges är något som alla framtida föräldrar måste lära sig.

För livet består inte bara av löpning. Just nu är jag och Johanna mestadels upptagna med ett annat lopp, som enligt Johanna känns som ett nio månader långt snigellopp… själv så känner jag också en viss perspektivförskjutning. Helt plötsligt känns vissa saker så mycket viktigare. Jag nämnde detta för en kompis som blev pappa för några år sedan, han skrattade och sade exalterat att det var exakt samma sak för honom. Efter samtalet agerar han numera som min personliga vuxenpoäng-sherpa och har närmast spammat mig med saker som jag numera behöver vara mer uppmärksam på. Som elavtal… därför skickade han över en kampanjeplan för gotaenergi.se som faktiskt lät som en bra deal. Vem gillar inte trygga elavtal!

Dock så vill jag fortfarande springa, helst varje dag och inte bara vanliga träningspass! Men tyvärr är hösten, och snart även vintern, inte den mest aktiva löptävlingssäsongen. Speciellt inte på våra breddgrader. Jag råkade dock lufta tanken för Johanna att jag planerade att åka söderut för ett eller två tävlingslopp under kommande månader. Först var hon försiktigt entusiastisk, men när hon insåg att jag inte hade inkluderat henne i mina planer förbyttes minen till ett åskmoln… det blir nog inget vinterlopp för mig… vinterträning kommer det däremot att bli! De rosiga kinderna i den svala vinterluften, det knastrande ljudet av snö under fötterna… det är underbart :). Speciellt så gillar jag också att ta ett riktigt ansträngande pass i lite djupare snö. Sällan är jag lika trött (och lycklig!) som efter jag pulsat runt i snön och pressat kroppen till max. Bara utrustningen och övriga förberedelser är anpassat till just den träningsformen.

Nu måste jag springa (hehe) för att komma i tid till ett frukostmöte, men vi hörs en annan dag!

Ha det bra, Johan.